Тартар з тунця – це вишукана холодна закуска, що поєднує в собі свіжість риби, кислоту цитрусових і ніжність оливкової олії. Ця страва має європейське коріння, але зазнала впливу азійської кулінарної культури, особливо японської. У сучасній гастрономії тартар асоціюється з елітною кухнею, хоча його приготування доволі просте. Головне – використовувати якісний, дуже свіжий тунець, адже страва не проходить термічну обробку. Тартар чудово підходить як легкий перекус або як частина дегустаційного меню у ресторані.
🍄🟫 Інгредієнти:
- Філе тунця (свіжого, охолодженого, sashimi-grade) – 200 г
- Авокадо – 1 шт
- Огірок – 1/2 шт (середній)
- Сік лайма – 1 ст. ложка
- Оливкова олія Extra Virgin – 1 ст. ложка
- Соєвий соус – 1 ч. ложка
- Чорний перець – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелена цибуля або мікрогрін – для подачі
🥣 Кухонне устаткування:
- Обробна дошка
- Гострий ніж
- Миска
- Кільце для подачі (опційно)
- Ложка
📋 Етапи приготування:
- Наріж тунець на дрібні кубики однакового розміру.
- Наріж авокадо й огірок кубиками приблизно такого ж розміру, як і тунець.
- Змішай усі інгредієнти в мисці: тунець, авокадо, огірок, додай сік лайма, оливкову олію, соєвий соус, сіль і перець.
- Обережно перемішай ложкою, щоб не пошкодити авокадо.
- Виклади тартар на тарілку за допомогою кулінарного кільця або акуратно сформуй вручну.
- Прикрась зверху мікрогріном або зеленою цибулею.
Свіжий, витончений тартар з тунця готовий – він вразить своїм смаком і текстурою навіть найвибагливіших гурманів.