👁️ 14

Рецепт глінтвейну


Глінтвейн — це гарячий алкогольний напій, що особливо популярний у зимову пору року в країнах Центральної та Північної Європи. Традиційно його готують на основі червоного вина з додаванням прянощів, цитрусових і меду або цукру. Напій виник у Німеччині під назвою Glühwein, але нині поширений від шведського «гльоггу» до французького «вена шодо». Глінтвейн подають на різдвяних ярмарках, у кав’ярнях, а також готують вдома для створення затишної атмосфери. Його аромат і тепло створюють ідеальний настрій для холодних вечорів.

🍄‍🟫 Інгредієнти

  • Червоне сухе вино – 750 мл
  • Апельсин – 1 шт
  • Лимон – 0,5 шт (за бажанням)
  • Кориця – 2 палички
  • Гвоздика – 5–6 бутонів
  • Запашний перець – 3 горошини
  • Мелений мускатний горіх – на кінчику ножа
  • Мед або цукор – 2–3 ст. ложки
  • Вода – 100 мл
  • Яблуко – 1 шт (за бажанням)
  • Кардамон – 2–3 коробочки (за бажанням)

🥣 Кухонне устаткування

  • Каструля з товстим дном
  • Дерев’яна ложка або лопатка
  • Сито або шумівка
  • Ніж, дошка
  • Келихи або чашки для подачі

📋 Етапи приготування

  1. Вилий воду в каструлю, додай спеції, апельсин і лимон, нарізані кружальцями, за бажанням – шматочки яблука.
  2. Доведи воду зі спеціями до кипіння, зменш вогонь і вари 5 хвилин, щоб спеції розкрили аромат.
  3. Влий вино, додай мед або цукор, перемішай і прогрій на повільному вогні, не доводячи до кипіння (максимум до 70–75 °C).
  4. Настоюй під кришкою ще 5–10 хвилин, потім проціди напій.
  5. Розлий гарячий глінтвейн по чашках або келихах і подавай одразу.

Нехай глінтвейн зігріє не лише тіло, а й душу — розділіть його тепло з близькими в холодну пору року!

Сподобався рецепт? Оціни ⤵️
No votes yet.
Please wait...