👁️ 154

Рецепт йогуртового соусу

Йогуртовий соус – це легкий та освіжаючий соус, який ідеально підходить для страв зі свіжими овочами, салатами або як доповнення до м’яса та риби. Його часто використовують у середземноморській кухні, особливо в Греції та Туреччині. Завдяки натуральному йогурту, соус має приємну кислинку, а додаткові трави та спеції роблять його особливо ароматним. Це чудова альтернатива важким вершковим або майонезним соусам.

🍄‍🟫 Інгредієнти

🥣 Кухонне устаткування

  • Терка
  • Часникодавка або ніж
  • Миска для змішування
  • Ложка

📋 Етапи приготування

  1. Огірок натріть на дрібній терці. Якщо огірок дуже водянистий, злегка відіжміть зайву рідину.
  2. Часник подрібніть за допомогою часникодавки або дрібно наріжте ножем.
  3. У мисці змішайте натуральний йогурт, оливкову олію, лимонний сік та подрібнений часник.
  4. Додайте в суміш натертий огірок та дрібно нарізаний свіжий кріп.
  5. Приправте соус сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Все добре перемішайте.
  6. Поставте йогуртовий соус в холодильник на 10-15 хвилин для того, щоб він настоявся і став ще ароматнішим.

Подавайте соус до овочевих салатів, грильованого м’яса або риби. Смачного!

Сподобався рецепт? Оціни ⤵️
Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...