Салат «Мімоза» – це популярна святкова страва, яка з’явилася в середині XX століття на території СРСР і швидко завоювала любов у багатьох країнах пострадянського простору. Свій ніжний вигляд салат отримав завдяки прикрасі з тертих жовтків, що нагадують квіти мімози. Страва відома легкою текстурою та приємним поєднанням рибної консерви, овочів і ніжного майонезу. Салат часто готують на Новий рік, дні народження та інші свята. Завдяки простоті інгредієнтів і ніжному смаку «Мімоза» залишається улюбленою класикою багатьох родин.
🍄🟫 Інгредієнти
- Консерви рибні у власному соку (скумбрія, тунець або сайра) – 1 банка (150–200 г)
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 150–200 г
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
🥣 Кухонне устаткування
- Каструлі для варіння овочів і яєць
- Обробна дошка
- Ніж
- Терка
- Миска для змішування
- Ложка або лопатка
- Плоска тарілка або форма для складання салату
📋 Етапи приготування
- Відваріть картоплю, моркву та яйця до готовності, охолодіть і очистіть.
- Натріть картоплю, моркву, білки та жовтки окремо на дрібній тертці.
- Цибулю дрібно наріжте і за бажанням ошпарте окропом для видалення гіркоти.
- З рибних консервів злийте рідину, розімніть рибу виделкою.
- На тарілці або у формі викладайте салат шарами: картопля, трохи майонезу, риба, цибуля, знову майонез, морква, майонез, білки, ще один шар майонезу.
- Зверху рівномірно посипте салат тертими жовтками для імітації мімози.
- Поставте салат у холодильник на 1–2 години для просочення.
Смачного! Салат «Мімоза» стане прикрасою будь-якого святкового столу завдяки своєму ніжному смаку та елегантному вигляду.