👁️ 9

Рецепт холодного чаю

Холодний чай — це ідеальний напій для спекотної пори року, який не лише втамовує спрагу, а й дарує заряд бадьорості. Вперше такий чай почали масово споживати у США на початку XX століття, але сьогодні він популярний у всьому світі. У кожній країні можна зустріти свою версію холодного чаю — з лимоном, м’ятою, фруктами або спеціями. Він легко готується вдома, і ви можете адаптувати його на свій смак, обравши різні сорти чаю чи натуральні підсолоджувачі. Напій добре зберігається у холодильнику кілька днів, тому його зручно мати під рукою протягом літа. Освіжаючий, ароматний і натуральний — холодний чай стане вашим улюбленим напоєм у спекотний день.

🍄‍🟫 Інгредієнти:

  • Чорний або зелений чай (сухий) – 2 ст. ложки
  • Вода – 1 л
  • Цукор або мед – 2–3 ст. ложки (за бажанням)
  • Лимон – 0,5 шт
  • Свіжа м’ята – кілька гілочок
  • Лід – за смаком

🥣 Кухонне устаткування:

  • Чайник або каструля
  • Сито або чайний фільтр
  • Глечик або графин
  • Ложка
  • Холодильник

📋 Етапи приготування:

  1. Закип’яти воду й залий чай у каструлі або чайнику, дай настоятися 5–7 хвилин.
  2. Проціди чай через сито в глечик, щоб видалити чаїнки.
  3. Додай цукор або мед за смаком і добре розмішай до повного розчинення.
  4. Додай нарізаний лимон та кілька гілочок м’яти.
  5. Дай чаю охолонути до кімнатної температури, а потім постав у холодильник на 1–2 години.
  6. Перед подачею додай кубики льоду до склянки та залий охолоджений чай.

Насолоджуйся ароматним і освіжаючим напоєм у будь-який літній день!

Сподобався рецепт? Оціни ⤵️
No votes yet.
Please wait...