👁️ 4

Рецепт борщу зеленого

Зелений борщ — це традиційна українська весняна страва, яка готується на основі щавлю. Його ще називають «весняним» борщем через свіжу зелень, яка надає особливого кислуватого смаку. У різних регіонах до зеленого борщу додають шпинат, кропиву, зелену цибулю або щавель, але незмінною залишається його легка, ароматна текстура. Страва популярна в Україні, Польщі та Білорусі як джерело вітамінів у період після зими. Особливо смачний борщ зелений зі сметаною та вареним яйцем. Це чудовий варіант легкої, корисної та ситної першої страви для всієї родини.

🍄‍🟫 Інгредієнти:

🥣 Кухонне устаткування:

  • Каструля
  • Сковорідка
  • Ніж і дошка для нарізання
  • Ложка
  • Терка

📋 Етапи приготування:

  1. Очисти картоплю, наріж кубиками та закинь у каструлю з киплячим бульйоном або водою.
  2. Наріж моркву соломкою або натри на тертці, подрібни цибулю, обсмаж все на сковорідці з олією до золотистого кольору.
  3. Додай засмажку до каструлі, коли картопля буде майже готова.
  4. Промий щавель і наріж його, додай у борщ за 5–7 хвилин до готовності.
  5. Відвари яйця, очисти та наріж кубиками або половинками, додай у каструлю або безпосередньо в тарілки при подачі.
  6. Посоли, поперчи борщ, додай дрібно нарізану зелень.
  7. Провари ще 2–3 хвилини та зніми з вогню.

Подавай зелений борщ гарячим зі сметаною — смачного!

Сподобався рецепт? Оціни ⤵️
No votes yet.
Please wait...